Van egy lányom. 12 éves és gyakran ő főz ránk. Bújja a recepteket, videókat néz, Snapchat meg ami kell. Igazi kocka és foodie egyszerre.
Na, ezt a krumplit is ő kezdte, de mivel nagy rajongója vagyok a mindenféle burgonyát felhasználó ételeknek, egy pillanat alatt szokásunkká vált a nyári lustaságban ennek a minimalista receptnek az elkészítése.
Annyira egyszerű, hogy kicsit zavarban vagyok leírni.
Krumpli megmos, négy-hat gerezdre vág (mérettől függően), pici olajjal meglocsol, megsóz, kézzel átforgat. Tényleg csak egy kicsi olaj kell rá, lehet oliva, vagy bármi amit szeretünk, és kibír 30-40 percet 190-200 fokon.
Azért kell kézzel átforgatni, hogy érezze az ember, hogy az olaj bevonja a gerezdeket és a só is némi rutinnal érezhető, hogy ha sok, vagy kevés.
Sütőpapírra érdemes tenni, a szabályos sorba rendezés pedig segíti az egyenletes sütést. És be a sütőbe. Az első 20 percben alsó-felső, aztán átkapcsolom légkeverésre, hogy piruljon. Ciki vagy nem, de ennyi.
A forró, sós sültkrumplit hideg tejfölbe mártogatjuk és nem veszünk össze az utolsó darabon. (De.)