Van a piacon egy halas. Van nála ez meg az, de pisztráng szinte mindig.
Szeretem, mert egyszerű barátságos ízű hal, szép és nagyon figyelmes módon pont akkorára nő, amit tekinthetünk egy adagnak.
A kitisztított hal hasába vajat és összevágott zöldfűszereket teszek. Lehet menta, koriander, petrezselyem, bazsalikom, citromfű, bármi, vagy ezek óvatosan összeválogatott keveréke. Kívülről besózom. Van, hogy betekerem egyesével alufóliába és úgy teszem a sütőbe, máskor egy tálba fektetem őket és a tálat letakarom. A fóliában párolódik, de nem sül. Az íze teljesen lágy lesz és átveszi a fűszerek ízét. Mehet akár 190-200 fokra is és mérettől függően 25-40 perc alatt elkészül.
Ha tálba teszem, akkor az utolsó 10 percre leveszem a fedőt és átkapcsolom légtekerőre a sütőt, így a bőre megpirul.
Köretnek most négyféle zöldséget vágtam nagyjából azonos méretű darabokra. Krumpli, zellerszár, fehérhagyma, és az a szép, lapos zöldbab (aminek talán van saját neve is
), került bele. Megsóztam őket és egy wok formájú serpenyőben kis zsíradékon megsütöttem. A köretet könnyebbnek képzeltem, mint amilyen lett. A krumpli lehetett a ludas, legközelebb kimarad.